logo
Nieuwkomer

Nieuwkomer Divestyle Travel: compleet verzorgde duikvakanties, met speciale aandacht voor de niet duikers in het gezin

De kersverse touroperator, gespecialiseerd in duikvakanties voor het hele gezin, lanceerde op 15 november 2021 haar website. Voor de automatisering van dit maatwerk concept koos men TravelSpirit

Van duikvakantie tot touroperator, dat is de korte samenvatting van de afgelopen 5 jaar van Bart Meinema en Arianne van Lierop. Tijdens hun vakantie in Hurghada praatte Bart zo enthousiast over zijn ervaringen met duikschool Blue Paradise, dat er steeds meer vakantiegangers meegingen op duikexcursie. Er ontstond een klik tussen Bart en de Belgische eigenaar van Blue Paradise, in Papa’s Bar is het idee van dit vernieuwende concept geboren.

Kwaliteit duikschool is bepalend voor duikplezier

Het kiezen van een kwalitatief goede duikschool is, zeker voor beginnende duikers, cruciaal. Zowel voor het behalen van het duikbrevet als voor de duikexcursies is het van groot belang dat de duikschool haar zaakjes op orde heeft. Dat is een van de pijlers van Divestyle Travel. 

“Het vinden van de juiste duikschool is niet zo eenvoudig wanneer je kunt kiezen uit tientallen aanbieders. Wij garanderen de kwaliteit en veiligheid van de duikscholen waar wij mee werken. Stuk voor stuk handmatig gekozen en getest.” Bart Meinema.

Niet iedereen van het gezin is een duiker

De meeste aanbieders van duikvakanties richten zich sterk op de duiker(s) van het gezin. Echter vergeten zij dat een deel van het gezin hier niet actief aan mee wilt doen. Misschien een keer een proefduik, zonnen op het voordek tijdens een duikexcursie of een beetje snorkelen, maar verder moet de vakantie ook aan wal een succes zijn. 

De duikvakanties van Divestyle Travel zijn helemaal zelf samen te stellen op basis van zorgvuldig gekozen onderdelen. Natuurlijk de beste duikscholen met zeer uitgebreide pakketten voor duikexcursies, het volgen van duikcursussen en het huren van alle benodigde materialen. Maar ook volop aandacht voor hotels, autohuur en excursies.

Verkennend gesprek met TravelSpirit in 2018

In de zoektocht naar de juiste partij om dit concept technisch mogelijk te maken zijn er in 2018 gesprekken geweest tussen Bart en TravelSpirit. TravelSpirit was toen nog niet ver genoeg voor een aantal specifieke wensen en was daar eerlijk over. De keuze viel op een  andere partner voor zowel de website als de technische achterkant. Lang verhaal kort: veel beloften, weinig resultaat en terug bij af.

Nieuwkomer

Op zoek naar andere oplossingen kwamen Bart en Sander van TravelSpirit weer in gesprek. Inmiddels kon TravelSpirit de specifieke wensen aan en adviseerde Sander webbouwer Bureau97 om de voorkant van het concept vorm te geven. Inmiddels sluiten voor- en achterkant goed op elkaar aan en is Divestyle Travel sinds november officieel in bedrijf met www.divestyletravel.com.

“We zijn voortvarend van start gegaan en zien de interesse groeien. Dat doen we allemaal op eigen kracht. Mocht een investeerder zich melden, dan staan we daar voor open. Mogelijk kunnen we onze ambities dan sneller verwezenlijken.” Bart Meinema

Compleet pakket aan modules

Divestyle Travel heeft ervoor gekozen om met een uitgebreid pakket modules van TravelSpirit te starten. Onder andere CRM, backoffice, single point of entry, telefoonintegratie, koppeling met Exact en de documentenmodule zorgen ervoor dat Bart en Arianne het proces efficiënt hebben ingericht en eenvoudig kunnen opschalen wanneer dat nodig is. Content wordt slechts op een plek ingevoerd en van daaruit gebruikt voor bijvoorbeeld website en offertes. Na akkoord van de klant op een maatwerkreis wordt, afhankelijk van betreffende leverancier(s), de boeking automatisch doorgezet of via handwerk in orde gemaakt. 

Samenwerking kende uitdagende start

De specifieke eisen van Bart en Arianne in combinatie met de filosofie van TravelSpirit hoe een dergelijk traject gefaseerd aan te pakken, leverde in de startfase pittige discussies op. Het duurde even voordat beide partijen elkaar goed begrepen en het eens werden over de te nemen stappen. Vanaf dat moment verloopt de samenwerking soepel en zijn er mooie resultaten geboekt.

“Onze benadering van het opbouwen van een reis wijkt af van wat men bij TravelSpirit gewend was. Toen we daar een goed gesprek over hadden gehad, we gezamenlijk de doelen hadden bijgesteld, bewees TravelSpirit daadwerkelijk die partner te zijn die we voor ogen hadden. Kundig, betrouwbaar, flexibel en vooral persoonlijk.” Bart Meinema

Meer weten over onze verschillende modules?
Bekijk onze modules of  Neem contact met ons op

Nieuwkomer

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je dan hieronder in voor onze e-mail updates

  •  *
    Vul hier je e-mailadres in naam@bedrijf.nl