logo
Koppeling

Koppeling FareFinder met TravelSpirit: maximale efficiency en minimale kans op fouten bij het verwerken van vluchtgegevens

TravelSpirit en Airtrade hebben de bestaande koppeling tussen elkaars systemen uitgebreid. Door deze uitbreiding is het nu ook voor FareFinder gebruikers mogelijk om vluchtdata direct in te lezen in TravelSpirit Backoffice.

Beide bedrijven werkten reeds intensief samen bij het uitwisselen van PNR-data tussen elkaars systemen. Nu de directe koppeling tussen FareFinder en het CRM & Backoffice van TravelSpirit een feit is, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Er wordt een serieuze stap voorwaarts gezet in eenvoud en foutreductie rondom het boekings- en administratieproces van vliegtickets.

FareFinder

Vluchten simpel gemaakt

FareFinder, de meest gebruikte vluchtboekingstool in Nederland, geeft reisagenten en touroperators toegang tot alle airlines en vliegtarieven. Inclusief Low-cost, Touroperator-tarieven, NDC-content, Branded fares en speciaal door Airtrade onderhandelde tarieven. Airtrade ziet het aantal gebruikers van haar vluchtboekingstool sterk toenemen in de afgelopen periode. Niet in de laatste plaats vanwege het verdwijnen van vliegtickets specialisten uit de branche. 

“Als touroperator werk je in Galileo of Amadeus, maar dat is complex. Steeds meer reisbedrijven stappen over naar FareFinder. Het is eenvoudig in gebruik, ook zonder specifieke CRS kennis. Ik noem dat ook wel: vluchten simpel gemaakt. Door diverse koppelingen, zoals met TravelSpirit, helpen we reisaanbieders het hele proces rondom vliegtickets zeer efficiënt te organiseren.”
Marco van Erp Taalman Kip, Commercieel Manager Airtrade

Met een druk op de knop

Nu de koppeling een feit is, kun je letterlijk met een druk op de knop alle relevante informatie rondom het ticket overzetten naar het CRM van TravelSpirit. Denk daarbij aan namen van de deelnemers, de vluchtdata en -tijden, prijzen, de route en eventuele stopovers. Zowel voor definitieve boekingen als voor boekingen in optie is dat mogelijk. Dat werkt een stuk sneller en het voorkomt het maken van fouten tijdens het overtypen. Vluchten in optie zetten is vaak de eerste stap bij het uitwerken van offertes voor klanten. Prettig als zowel deze eerste stap, als de vervolgstappen, tegen minimale inspanning gedaan kunnen worden.

“Reisbedrijven die reeds werken met Farefinder én TravelSpirit kunnen direct profiteren van deze nieuwe koppeling. Nog geen gezamenlijke klant, maar wel geïnteresseerd? We demonstreren graag de voordelen van deze koppeling.”
Sander de Rooij, mede-eigenaar TravelSpirit.

Facturen automatisch inlezen

De koppeling zorgt voor meer gebruiksgemak en resulteert in minder fouten tijdens het offerteproces en bij het verwerken van de boeking. Na de boeking kun je Airtrade inkoopfacturen automatisch inlezen in TravelSpirit Backoffice.  Zo heb je echt alle informatie op een centrale plek beschikbaar voor de medewerker en desgewenst ook voor de klant.

“We zijn erg enthousiast over deze koppeling en verwachten veel reisbedrijven, van klein tot groot, weer een stap verder te kunnen helpen. Net als bij TravelSpirit is het ook ons doel om bedrijven in de reisbranche te helpen bij het optimaliseren van werkprocessen”.
Marco van Erp Taalman Kip

Meer weten over deze koppeling?
Neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je dan hieronder in voor onze e-mail updates

  •  *
    Vul hier je e-mailadres in naam@bedrijf.nl