logo
Startup

Startup Italmania.nl automatiseert met TravelSpirit het volledige online boekingsproces

Onlangs lanceerde Italmania haar website. Deze “Online Travel Agent” (OTA) biedt kleinschalige maatwerkreizen naar Italië aan en laat de klant zelf het werk doen.

De échte Italië liefhebber kan zelf zijn reis samenstellen en direct boeken op Italmania.nl. Hij heeft daarbij de keuze uit ruim 60 zorgvuldig geselecteerde accommodaties en meer dan 100 excursies. Het voelt aan als een middelgrote reisorganisatie, terwijl bij dit nieuwe initiatief slechts enkele personen betrokken zijn. 

Ontstaan uit liefde voor Italië

Marc Albert en Alinda van Teeckelenburgh zijn de bedenkers en eigenaren van deze nieuwe Italië maatwerkspecialist. Marc Albert heeft in het verleden diverse commerciële rollen gehad, waaronder commercieel directeur van De Telegraaf. Zijn partner Alinda van Teeckelenburgh was 18 jaar actief in de Italiaanse mode als eigenaar van een familiebedrijf. Daarvoor en daarna was ze actief in de reisbranche en heeft ze o.a. voor TUI en ANWB gewerkt als hostess, manager product development en inkoper. 

Beiden vonden het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ze bundelden de krachten en, gevoed door hun liefde voor Italië, kwamen ze tot het concept: online boekbare maatwerkreizen naar Italië met de garanties van een pakketreis. 

Schaalbaar businessmodel met klein team

Vanaf het eerste moment werd er gekeken naar schaalbaarheid, zonder concessies te willen doen aan het belangrijkste uitgangspunt: klant volledig de regie geven bij het samenstellen van een reis. De wens is om een zo groot mogelijk aantal Italië liefhebbers te laten boeken via italmania.nl, terwijl de eigenaren als organisatie juist zo klein mogelijk willen blijven. 

Samen met TravelSpirit zorgen voor automatisering

Dat TravelSpirit de klant als uitgangspunt heeft, in plaats van de softwaretools, was een van de belangrijkste redenen waarom Italmania voor TravelSpirit heeft gekozen.

Vanaf het eerste gesprek tot en met de oplevering is het samenwerken met Sander en zijn team professioneel, persoonlijk, oplossingsgericht en coachend geweest. Zelfs als we specifieke adviezen negeerden en dat op een later moment tot uitdagingen leidde, nam men nooit een houding aan van “I told you so”. Direct werd er meegedacht over oplossingen.
~ Marc Albert

Inmiddels kan de bezoeker van Italmania.nl kiezen uit meer dan 120.000 prijs combinaties en deze online boeken. Op de achtergrond wordt deze reservering direct vastgelegd in de backoffice en gedeeld met de hoteleigenaar. Deze geeft met slechts één muisklik akkoord en de boeking is een feit. Tijdens de beginfase doet men ter controle en ter verbetering van het proces nog handmatige checks. Op termijn zal dat niet meer nodig zijn. 

Alle systemen draaien in de cloud, dus het team ruilt moeiteloos de regenachtige werkplek in Nederland in voor een zonnige omgeving in Italië. Er komt geen ordner aan te pas.

Eenmalige tijdsinvestering levert blijvend gewin

Het invoeren van alle prijsregels van de accommodaties en excursies was een flinke kluif. Zowel het uitzoeken en contracteren van geschikte accommodaties, als het invoeren van prijzen, is de verantwoordelijkheid van Alinda.

We werken met prijzen op basis van 3, 4, en 7 dagen verblijf. Natuurlijk hebben wij te maken met vaste aankomstdagen in het hoogseizoen en willen ook wij enkel geschikte kamers op basis van het gekozen reisgezelschap tonen. Dit staat allemaal in het systeem van TravelSpirit. De klant kan hierdoor nu naar hartelust zelf zijn reis samenstellen en boeken. Telkens weer een nieuwe klant met een nieuwe op maat gemaakte boeking. Perfetto!
~ Alinda van Teeckelenburgh

Partnership voor de lange termijn

We zijn zeer tevreden over de samenwerking met TravelSpirit en trots op de klus die geklaard is. Ook tijdens de samenwerking met onze webbouwer ‘Orange Talent’, heeft TravelSpirit laten zien altijd te gaan voor het vinden van oplossingen. Met dit soort partners zijn wij er klaar voor om van Italmania.nl een groot succes te maken!
~ ⁠Marc Albert
Italmania is een heel mooi voorbeeld van een onderneming met een duidelijke visie, maar die zich wel openstelt voor advies en begeleiding van haar partners. Dat zijn belangrijke ingrediënten voor een langdurig en succesvol partnership.
~ Sander de Rooij, mede-eigenaar TravelSpirit

Bekijk met welke modules TravelSpirit een OTA faciliteert >>

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je dan hieronder in voor onze e-mail updates

  •  *
    Vul hier je e-mailadres in naam@bedrijf.nl