logo
TravelSpirit

Van Oostenrijk tot aan Namibië. TravelSpirit is steeds vaker internationaal actief

Interesse in onze oplossingen beperkt zich niet tot Nederland. De TravelSpirit software draait onder andere ook in Kenia, Ecuador, Namibië en Oostenrijk.

Logischerwijs zijn er veel parallellen tussen de werkwijzen van reisbedrijven in Nederland en die in het buitenland. Onze oplossingen kunnen dus ook voor deze buitenlandse ondernemingen van toegevoegde waarde zijn, zeker als zij efficiënter willen gaan werken. Een implementatie van een nieuwe klant in het buitenland is dan ook niet veel anders dan die van een Nederlandse. Wel werkt men vaak met andere software voor bijvoorbeeld de boekhouding, de telefooncentrale of online betalingen. Inmiddels hebben we veel ervaring met het koppelen van dergelijke systemen, dat komt altijd wel goed.

Buitenlandse interesse is leuk en leerzaam

De interesse uit het buitenland komt vaak via onze klanten en partners tot stand. We hebben de afgelopen jaren implementaties gedaan in onder andere Duitsland, Kenya, Ecuador, Namibië, Jordanië, Zuid-Afrika, Colombia, België, Spanje en Oostenrijk. En daar zal het niet bij blijven. We vinden het erg leuk en tegelijk leerzaam om ieder jaar enkele buitenlandse reisbedrijven aan te sluiten. Het levert altijd nieuwe inzichten op. Door het reizen kosten deze buitenlandse implementaties gemiddeld meer tijd en vergen ze meer van de organisatie. Het aantal houden we dan ook beperkt om genoeg focus op de Nederlandse markt te kunnen houden.

Gruber Golfreisen uit Oostenrijk

Een mooi voorbeeld is de Oostenrijkse specialist in golfreizen: Gruber Golfreisen. Als onderdeel van Gruber Reisen (een van de grotere reisbedrijven van Oostenrijk, pre-covid goed voor EUR 100 miljoen omzet) kon men het specialistische product niet efficiënt organiseren in de systemen van het moederbedrijf. Het calculeren bijvoorbeeld gebeurde allemaal in Excel. Britta Ortmayr, verantwoordelijk voor de Oostenrijkse golfreizen specialist, wilde daar in 2017 verandering in brengen.

Samenwerking opzoeken

Britta had het idee opgevat om meer samen te werken met golfreis specialisten in Europa. De werkprocessen lijken immers erg op elkaar en de krachten bundelen kan zorgen voor veel efficiency. Dit Europese idee van samenwerken is uiteindelijk beperkt van de grond gekomen, maar met Executive Golf Travel uit Hilversum is dat gelukt. Via het lijntje met Hilversum is de Oostenrijkse specialist in 2017 bij TravelSpirit in Baarn uitgekomen.

“The TravelSpirit software brings me huge savings in time. Rates are in the system, pre-written emails, proposals with one click, invoices, … Now we are much more profi and we save over 50% in time.”
Britta Ortmayr

Britta

Professioneel en efficiënt

Gruber Golfreisen maakt volop gebruik van de TravelSpirit modules. De oude inefficiënte werkwijzen voor bijvoorbeeld het berekenen van prijzen, het uitbrengen van offertes, het opstellen van facturen en het behandelen van emails zijn allemaal vervangen. Meest recente wapenfeit is het gebruik van de telefoonmodule. Voor de medewerkers is het nu direct duidelijk wie er belt, welke boekingen deze klant in het verleden heeft gemaakt en ieder telefoontje wordt geregistreerd. De golfreizen specialist werkt met een Oostenrijkse telefooncentrale die nog onbekend was voor TravelSpirit, maar ook deze koppeling is inmiddels een feit. Het gehele werkproces is nu veel professioneler en efficiënter met als resultaat grote tijdsbesparingen. 

Samenwerking met TravelSpirit

In drie jaar tijd zijn er mooie stappen gezet bij Gruber Golfreisen. Deze onderneming is een heel mooi voorbeeld van een reisbedrijf dat stap voor stap optimaal gebruik maakt van onze oplossingen. Zeker nu de drukte weer toeneemt is het erg fijn om te kunnen profiteren van een efficiënt werkproces.

“It’s a close partnership, questions and problems are taken seriously. I know how and where to contact them and they usually respond quickly.”
Britta Ortmayr

Benieuwd naar de reisbedrijven die gebruik maken van onze software?
https://travelspirit.nl/portfolio

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je dan hieronder in voor onze e-mail updates

  •  *
    Vul hier je e-mailadres in naam@bedrijf.nl