logo
Klanten

Klanten Yako Africa onder de indruk van offertes

Yako Africa, maatwerkspecialist in reizen naar Oeganda, is dit jaar gestart met de Visual Tour Builder. “Mensen verwachten niet dat wij met zulke mooie offertes komen”, zegt Thijs. Samen met zijn vrouw Anne runt hij vanuit Oeganda hun reisbedrijf. En het gaat lekker.

Wie is Yako Africa?

In 2016 verhuizen Thijs en Anne naar Afrika en komen via wat omwegen in Oeganda. Vanuit het runnen van een guesthouse is Yako Africa ontstaan. Thijs over zijn bedrijf:
“Het betekent letterlijk ‘jouw Afrika’. De gasten in ons guesthouse, veelal studenten, wilden steeds vaker trips door het land maken. Toen volgden de ouders van studenten, die wilden volledige reizen maken. Die reizen zijn wij gaan organiseren en zo is Yako Africa ontstaan”.  

Nu volledige focus op Yako Africa

Na het guesthouse volgde het runnen van een lodge waar Thijs en Anne mede-eigenaar van zijn. Dat loopt allemaal goed. Toch zit de echte passie in Yako Africa en dat kan pas een succes worden als alle aandacht daar naartoe gaat. In 2022 besluit het duo om vol te gaan voor het organiseren van maatwerkreizen naar hun geliefde Oeganda. Het reisbedrijf wordt klaargemaakt voor de volgende stap, want ambities zijn er volop.

“Goede systemen zorgen ervoor dat je aandacht kan besteden aan de juiste dingen, in ons geval de klant.” 
Thijs, Yako Africa

Website, offertes, alles moet er top uitzien

Met veel zorg worden merk en website vormgegeven. Tegelijk start de zoektocht naar de juiste partner voor een goede offerte tool. Er wordt direct verder vooruit gekeken. Want om te groeien en de persoonlijke touch waar te blijven maken, moet je goede tooling hebben. “Goede systemen zorgen ervoor dat je aandacht kan besteden aan de juiste dingen, in ons geval de klant.” Dat is de overtuiging van Thijs. De keuze valt op het Baarnse TravelSpirit.

“Beeld doet eten! De Visual Tour Builder is voor ons dé oplossing om offertes uit te sturen die klanten imponeren.” Thijs, Yako Africa

Eenvoudig, efficiënt en indrukwekkend

De werkwijze in Word en Excel was voor Thijs niet efficiënt. En de offertes in PDF waren niet indrukwekkend genoeg. Samen met TravelSpirit werd een inspirerende output gerealiseerd die naadloos aansluit bij de huisstijl van Yako Africa. Op mobiel of desktop, het ziet er altijd goed uit. Direct met linkjes naar extra informatie. Bekijk voorbeeld offerte.
Het opstellen van een offerte gaat nu heel eenvoudig, is veel minder foutgevoelig en kost nog maar de helft van de tijd. Thijs licht toe: “Iedere reis is maatwerk, natuurlijk veel overlap, maar altijd iets unieks. We hebben onze content goed georganiseerd en zo maken we snel offertes op maat. Met hetzelfde gemak passen we het aan op de wensen van de klant. Net zo vaak tot de reis perfect is.”

“Wat ziet het er ontzettend gaaf uit! We krijgen nu al zin om te gaan.”
Zo reageren de klanten van Yako Africa

Klanten

Mensen zijn echt verrast als ze de offerte ontvangen

Voorheen verloor Yako Africa offertes aan concurrenten, ook al waren die duurder. Simpelweg omdat de offertes niet goed en uitgebreid genoeg waren. De reacties van klanten zijn nu: “Wat ziet het er ontzettend gaaf uit! We krijgen nu al zin om te gaan”. “Het helpt ons om nog geloofwaardiger over te komen, zeker omdat we toch een klein bedrijf zijn. En het blijft Afrika he…” zegt Thijs lachend. Hij vervolgt: “Ons onderscheidend vermogen zit in het persoonlijke contact. Altijd een online kennismakingsgesprek. Vervolgens een gave digitale offerte met uitgebreide informatie en mooie beelden. Bijna iedereen boekt.”

Klanten

En nu verder optimaliseren met TravelSpirit Start

Eerder dit jaar is de nieuwe website gelanceerd en er worden nu dagelijks offertes gemaakt of aangepast met de Visual Tour Builder. Inmiddels is Yako Africa ook aan de slag met TravelSpirit Start.

De gehele workflow van mail, contacten, taken en pricing gebeurt vanuit een systeem. “We zijn enigszins verrast over hoe snel we nu gaan. Super fijn dat we de stap direct hebben gezet om ons werkproces efficiënt te organiseren. We kunnen lekker doorgroeien zo!”, aldus Thijs, die vol enthousiasme en vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk voorbeeld offerte.

Meer weten over Visual Tour Builder of TravelSpirit Start? Neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je dan hieronder in voor onze e-mail updates

  •  *
    Vul hier je e-mailadres in naam@bedrijf.nl